چراغ محوطه ای یا فضای باز چیست و چه مشخصاتی باید داشته باشند؟
طراحی فضاسازی انواع نور پردازی با نور محوطه ای یا فضای باز چگونه است؟

طراحی فضاسازی انواع نور پردازی با نور محوطه ای یا فضای باز چگونه است؟

نور پردازی یکی از رکن های محوطه سازی میباشد. طراحی و استفاده از المانها همانطور که باید در طول روز زیبایی فضا را چشم نواز کند بلکه باید در تاریکی شب نیز فضایی متفاوت از خود نشان دهد. مهمترین این ابزار نورها و روشنایی ها هستند. از جمله روشنایی مسیر ، نور نما ، نور پردازی ضد نور و موارد دیگر. که با استفاده از انواع نور حالت های بصری زیبایی را بوجود می آوریم.

۱. روشنایی مسیر

نور مسیر

برخی از وسایل روشنایی قرار است تا حدی محتاط باشند ، چراغ را نشان می دهد اما وسایل را نشان نمی دهد. وسایل روشنایی که برای برجسته سازی مسیرها استفاده می شوند می توانند سبکی برجسته و نمای زیبایی از نظر زیبایی ارائه دهند.

روشنایی مسیر رایج ترین نوع نورپردازی منظره است. با سلام ، شما نمی توانید بدون داشتن هیچ راهی در املاک خود عبور کنید! چراغ های مسیر را می توان برای مواردی بیش از فقط روشن کردن یک مسیر عبور استفاده کرد. آنها همچنین می توانند برای قاب کردن برخی از ویژگی ها یا فضاها استفاده شوند. این را تصویر کنید: مجموعه ای از وسایل روشنایی پراکنده که نور را روی استخر ماهی با رنگ روشن ، چشمه آب ، محل نشستن یا سایر ویژگی ها می ریزند.

 

۲. نور نما

نور نما

نوع مهم دیگری از نورپردازی چشم انداز. همانطور که از نام آن پیداست ، چراغ های نما یا نور نما هستند که به سمت درخت یا دیوار سازه نشانه رفته اند تا جلوه ای چشمگیر ایجاد کنند.

 

۳. نورپردازی سیلوئت یا ضد نور

نورپردازی سیلوئت
این نوع نورپردازی منظره شامل قرار دادن یک نور در پشت یک شی برای ایجاد یک طرح کلی درخشان است. با نورپردازی سایه ای ، هدف این است که وسایل روشنایی غیب شوند. نور خودش تمام صحبت ها را انجام می دهد.

 

۴. سایه روشنایی

نورپردازیه سایه
نقطه مقابل سیلوئت یا ضد نور، نور سایه روشن  است که ما را به نوع متداول دیگری از نورپردازی نور محوطه می رساند. نور سایه شامل قرار دادن یک نور در بین نقطه یا اشکال خاص و ویژگی که یک نور از درون آن منتشر شده است. برای ایجاد جلوه سایه ، نور باید روی یک دیوار یا جسم دیگری قرار گیرد، مانندخ مسیر راه، چمن یا درخت یا حتی دیوار.

 

۵. نور پردازی درخت

نورپردازی نور درخت
اگر درختان بزرگی با سایبان های پراکنده یا سایر عناصر بلند و منظره خالص دارید. فرصتی برای ایجاد جلوه ای عالی با نور پردازی درختی دارید. چراغ های حلقه درخت که نور سفید دارند را به سادگی در انتهای بالای درختان قرار دهید و چراغ ها را به سمت پایین هدایت کنید. این تأثیری زیبا ماننده ماه را در درون درخت ایجاد میکند. حتی با رنگهای دیگر زیبایی دیگر به فضای خود میدهید.

۶. وال واشر نما

وال واشر نما
برای روشن کردن دیوار دو روش وجود دارد – روشنایی نور خطی (وال واشر نما) یا چرای دیوار. تفاوت اصلی بین این دو روش فاصله بین وسایل روشنایی و جسم در حال روشن شدن است. وال واشر معمولاً حداقل ۱۲ اینچ (۳۰.۴۸ سانتیمتر ) از دیوار فاصله دارند. این یک لایه مسطح و یکنواخت از نور با برخی از بافت ها را نیز ارائه می دهد.

وال واشر، نور اضافی محیط را فراهم می کند. این غالباً برای اطراف فضاهای بازی استفاده می شود. بر روی در دیوارهای خانه، پرچین ها یا دیوار های اطراف خانه بسیار عالی به نظر می رسد.

 

۷. چراغ چراغ دیوار

چراغ دیواری حیاط
گزینه دیگر برای نورپردازی دیوار استفاده از چراغ های دیواری است که معمولاً در فاصله ۲ متری یا کمتر  بر روی دیوار نصب میشوند .این چراغ ها در واقع روی سطح صاف قرار می گیرند. سایه چشمگیری ایجاد می کند ، در عین حال بافت ، رنگ و طرح را پس از تاریکی برجسته می کند. چراغ های دیواری جلوه ای مجلل ایجاد می کنند ، از این رو این روش اغلب در رستوران های زیبا ،ویلا ها یا حتی ساختمانهای اداری و غیره استفاده می شود.

هنگام روشن کردن دیوار ، به یاد داشته باشید:

  • چشم انسان به طور طبیعی می تواند سطوح عمودی را آسانتر از سطوح افقی پردازش کند.
  • دیوارهای روشن به عنوان منابع نوری “غیرمستقیم” در نظر گرفته می شوند . وقتی سطح روشن دارای رنگ براق و / یا مات باشد ، بهترین عملکرد را دارند.
  • روشن کردن دیوارها با سطوح تیره تر مشکل تر است.
  • مراقب باشید که بدون اجرای مناسب ، نور دیوار می تواند منجر به خیرگی شود.

چراغ های نور محوطه با کیفیت : سرمایه گذاری در وسایل روشنایی محیطی یا فضای باز  با کیفیت برای موفقیت بلند مدت هر پروژه مهم است. وسایل روشنایی ساخته شده از مواد مستعد زنگ زدگی ، خوردگی یا ترک خوردن مطمئناً مشکلاتی را برای شما  ایجاد می کند. از این گذشته ، وسایل روشنایی بیرونی به طور مداوم در معرض شرایط جوی قرار می گیرند – خورشید ، آب ، علف های هرز و …

چراغ های جلویی ، چراغ های حلقه ای درخت ، چراغ های گلوله ای . چراغ های سنگی و دفنی نیز دیگر نور هایی هستند که برای فضای باز استفاده میشود.

در مقاله طراحی فضاسازی انواع نور پردازی با چراغ محوطه ای یا فضای باز چگونه است؟ سعی کردیم بصورت خلاصه کاربردهای نورپردازی محیط را به شما نشان دهیم، در مقاله چند کاربرد چراغ محوطه ای در فضاسازی خانگی و شهری سعی شده تا قسمتی دیگر از کاربردهای نور محوطه را برای شما عنوان کنیم.